Wandeling Société Redoute op donderdag 25 april 2024

Als het goed is dan heeft U donderdag 25 april inmiddels al in uw agenda gereserveerd voor de voorjaarswandeling. Een tweetal leden heeft ons verzocht om eens een wandeling uit te zetten in het, voor onze leden onbekende, gebied bij Schinveld. Bij deze dus. En natuurlijk was dit geen belemmering om ook dit keer weer over kleine verrassende en onbekende paadjes onze weg te zoeken.

We hebben niet gekozen voor een wandeling door de Schinveldse bossen, maar om ook ditmaal weer een grensoverschrijdende wandeling te maken en wel in het gebied tussen Schinveld en Gangelt. Het gebied ligt niet meer in het Limburgse heuvellandschap en daarom is deze wandeling als vlak te karakteriseren. Toch zullen we weer verrast worden door mooie panorama’s.

De wandeling wordt gehouden op donderdag 25 april a.s en is ca. 8,5 km lang, een kleine 2 uur voor de pauze en minder dan een uur erna. En als we geluk hebben staat Paul ons ergens langs de weg te “supporteren”

Vanaf de parkeerplaats van de “Eerste Limburgse Zweefvliegclub” lopen we in zuidwestelijke richting, langs de rand van de Schinveldse bossen, naar het dal van de Roode Beek. De Roode beek volgend, komen we bij de grens en het Wildpark Gangelt. We lopen langs het wildpark en met een beetje geluk kunnen we hier genieten van diverse wilde dieren, om te eindigen bij de Etzenrather Mühle. Hier houden we een welverdiende pauze en kunnen we genieten van een versnapering

Na de pauze volgen we de loop van het riviertje Rodebach en komen dan weer terug bij het zweefvliegveld. Ons eindpunt restaurant De Lier, waar we het diner kunnen nuttigen
De wandeling is, zoals gezegd, een vlakke wandeling. Zoals gebruikelijk worden ook nu weer stevige wandelschoenen aanbevolen en eventueel stokken. Na de wandeling wisselen we schoenen (niet de kleding) en gaan bij De Lier aan de borrel met sterke verhalen en aansluitend aan het diner.

Het programma wordt:
13.15 – 13.30 uur   aankomst bij de parkeerplaats van de Eerste Limburgse Zweefvliegclub
13.30 – 15.15 uur 1e deel wandeling: naar Etzenrather Mühle
15.15 – 16.00 uur pauze in Etzenrather Mühle
16.00 – 17.00 uur 2e deel wandeling terug naar de zweefvliegclub en schoenenwissel
17.00 – 18.00 uur borrel in restaurant De Lier
18.00 – 20.30 uur diner

Adressen:

start:    Parkeerplaats restaurant De Lier - Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld (NL)
pauze:  Etzenrather Mühle - Etzenrather Mühle 1, 52538 Gangelt (D)
Alleen te navigeren met Google-maps: femilie@etzenrather muehle
diner:    Restaurant De Lier - Leiffenderhofweg 3, 6451 PR Schinveld (NL)

Het diner

Voor het diner moet U een aantal keuzes maken.
U wordt verzocht het inschrijven te doen via de website . Uw wensen in verband met allergieën kunt u per mail doorgeven aan Wiel Birkholzer wiel.birkholzer@planet.nl

De kosten bedragen:

  • voor de wandeling (inclusief koffie/thee met vlaai) € 6,50
  • voor het diner € 32,50
  • voor beide samen dus € 39,00

Let op, uw inschrijving is pas definitief als de penningmeester het bedrag op zijn rekening heeft staan:
NL32 ABNA 0447 3505 01  en de deadline is zondag 14 april

Vergeet dus niet dat aanmelding alleen geldig is door te betalen. Voor de planning houden we alleen rekening met de aantallen zoals door de penningmeester aan de hand van de betalingen wordt opgegeven. Hierbij is de volgorde van betalen bepalend.

Met nadruk willen er op wijzen dat veranderingen, aan- of afmeldingen, in geen geval door de leden zelf aan het restaurant mogen worden doorgegeven. Hiervoor moet U contact opnemen met de penningmeester van de Societé:     Henri Albersen tel:06-28950313
Indien deze niet bereikbaar is, dan met een der leden van uw wandelcommissie:
Peter Niesten:043-3434686     (of 06 489 314 73),
Giel Peeters:     043-3620664     (of 06 55 74 05 83),
Wiel Birkhölzer: 045-4054157,

We wensen ieder opnieuw een gezellige en sportieve dag toe.

Wandelcommissie De Doorstappers

Menukaart: 

Voorgerecht
Rundercarpaccio
Of
Aspergesoep
***
Hoofdgerecht
Grootmoeders Stoofpotje
Of
Vispannetje met Zalm, Scampi en Witvis
Beide geserveerd met rozemarijn aardappeltjes, seizoensgroenten en friet
***
Dessert
Choco-mousse
Of
Huisgemaakt Parfaitijs
Of
Aangeklede Koffie

 

inschrijving gesloten

 

Inzake AFMELDINGEN: Indien u na inschrijving voor een evenement, reis of excursie alsnog verhinderd bent deel te nemen, geef dat dan zo spoedig mogelijk door aan de kartrekker van die activiteit, bij voorkeur per email. Als u geen e-mail heeft dan telefonisch. Als u na de sluitingsdatum van 14-4-2024 nog iets wilt wijzigen, dient u dus contact op te nemen met de kartrekker of de penningmeester Henry Albersen.
Voor deze activiteit is de kartrekker Wiel Birkholzer.
Bij afmelding na sluitingsdatum bent u € 5,00 per persoon verschuldigd op voorwaarde dat wij de afzegging nog extern kunnen doorvoeren. (bijvoorbeeld bij het restaurant, reizen of theaterkaarten)
Zijn er kosten gemaakt die niet meer zijn terug te draaien, dan blijft u toch alsnog het volle bedrag verschuldigd.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze site. Als je een bestaande gebruiker bent, log dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.